Piekarnia

Wierzymy w jakość jedzenia — bazujemy na wypiekanym przez nas pieczywie na zakwasie.

Naszym flagowym produktem, na którym opierają się śniadania Maliki jest chleb pszenno-żytni ale na półkach znaleźć można też inne specjały.

Zawsze świeże

Chleb wypiekamy codziennie. Proces fermentacji prowadzimy naturalnymi metodami z wykorzystaniem zakwasu żytniego. Otrzymane w ten sposób pieczywo ma w sobie dużo aromatu, jest zdrowsze i długo zachowuje świeżość.


Pieczywo można zakupić w sklepiku przy barze, przy większych zamówieniach prosimy o wcześniejszą rezerwację.

Za chlebem zawsze stoją ludzkie dłonie za wypiekami w Malice — FIgle Mikropiekarnia.
 

Fermentacja wymaga dużo uważności i cierpliwości podczas całego procesu ale efekt końcowy jest tego wart- przekonajcie się w Malice.

Julia i Ela zaczynają dzień najwcześniej z całego zespołu i wypiekają chleb na śniadania i do sklepiku.
 

Napędza je pasja do rzemiosła i jakościowego pieczywa.

HomeŚniadaniaMenuPiekarniaMenu PodróżeKontaktwebsite © jjmh.pl

Zapraszamy!

  1. Restau­ra­cja Malika

    1. Poniedziałak-Wtorek Zamknięte
    2. Środa-Piątek 12:00 — 23:00
    3. Sobota 9:00 — 23:00
    4. Niedziela 9:00 — 21:00
  2. Śniadania

    1. Sobota-Niedziela 9:00 — 12:00
  3. Armii Krajowej 91
    81 – 395 Gdynia
  4. Pytania

    manager@​malika.​pl
  5. Kontakt
    +48 583 520 008
ŚniadaniaMenuPiekarniaMenu PodróżeKontakt