Wierzymy w jakość jedzenia — bazujemy na wypiekanym przez nas pieczywie na zakwasie.
Naszym flagowym produktem, na którym opierają się śniadania Maliki jest chleb pszenno-żytni ale na półkach znaleźć można też inne specjały.
Chleb wypiekamy codziennie. Proces fermentacji prowadzimy naturalnymi metodami z wykorzystaniem zakwasu żytniego. Otrzymane w ten sposób pieczywo ma w sobie dużo aromatu, jest zdrowsze i długo zachowuje świeżość.
Pieczywo można zakupić w sklepiku przy barze, przy większych zamówieniach prosimy o wcześniejszą rezerwację.
Za chlebem zawsze stoją ludzkie dłonie za wypiekami w Malice — FIgle Mikropiekarnia.
Fermentacja wymaga dużo uważności i cierpliwości podczas całego procesu ale efekt końcowy jest tego wart- przekonajcie się w Malice.
Julia i Ela zaczynają dzień najwcześniej z całego zespołu i wypiekają chleb na śniadania i do sklepiku.
Napędza je pasja do rzemiosła i jakościowego pieczywa.