Wierzymy w jakość jedzenia — bazujemy na wypiekanym przez Figle | Piekarnia rzemieślnicza pieczywie na zakwasie.
Flagowym produktem piekarni, na którym opierają się śniadania Maliki jest chleb pszenno-żytni ale w ich ofercie znaleźć można też inne specjały.
Chleb wypiekany jest codziennie. Proces fermentacji prowadzony jest naturalnymi metodami z wykorzystaniem zakwasu żytniego. Otrzymane w ten sposób pieczywo ma w sobie dużo aromatu, jest zdrowsze i długo zachowuje świeżość.
Pieczywo można zakupić w dwóch lokalizacja h w Trójmieście:
Za chlebem zawsze stoją ludzkie dłonie za wypiekami w Malice — FIgle Mikropiekarnia.
Fermentacja wymaga dużo uważności i cierpliwości podczas całego procesu ale efekt końcowy jest tego wart- przekonajcie się w Malice.
Julia i Ela zaczynają dzień najwcześniej z całego zespołu i wypiekają chleb na śniadania i do sklepiku.
Napędza je pasja do rzemiosła i jakościowego pieczywa.