Śniadania serwujemy w sobotę i niedzielę w godzinach
9:00 — 12:00
Wszystkie nasze śniadania bazują na pieczywie na zakwasie i innych wypiekach z Figle | Piekarnia rzemieślnicza. Używamy jedynie ekologicznych jajek, współpracujemy również z lokalnymi producentami wędlin i serów z Kaszub.
Dodatki:
9,- jaja sadzone (2 szt.)
12,- jajecznica (3 jaja)
7,- ser żółty
7,- szynka
7,- zielona sałata z dressingiem
9,- pół awokado z solą Maldon
7,- tapenada z suszoną figą
7,- hummus z wyraźną nutą cytrynową
7,- chleb na zakwasie z mikropiekarni Figle
34,- Jajka po turecku (3 szt)
jogurt / oliwa chilli / zatar / szpinak / chleb
38,- Szakszuka
ccukinia / pomidory / oliwki / ras el hanout / jaja (2 szt) / ciecierzyca
34,- Puszysta jajecznica z chorizo (3 jajka)
shokupan / parmezan / szczypior
33,- Omlet francuski (3 jajka)
rukola / suszony pomidor / owczy ser / pesto pietruszkowe
49,- Nasze własne pastrami wołowe
brioche / kiszona kapusta / sos musztardowo-miodowy
36- Jajko po benedyktyńsku
chałka / jajko poche / sos holenderski / szpinak / do wyboru: bekon lub łosoś
29,- Kremowy labneh z boczniakiem
zatar / prażona pita
32,- Tost francuski
chałka / jogurt / konfitura / nerkowiec